Vissza a látnivalók listájához

További látnivalók

„KincsesHáz” Pannon Ifjúsági Népfőiskola és Értékek Háza, Múzeum

Táliándörögd, 8295. Taliándörögd Dózsa utca 2.
A Közép- dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) által létrehozott Pannon Ifjúsági Népfőiskola küldetése, hogy a helyi, térségi, nemzetiségi tudásokat összegyűjtse, közkinccsé tegye; működtesse és kiterjessze az Ifjúsági Értékőr Hálózatot; megismertesse a Hungarikum mozgalom szellemiségét, elősegítse az egész életen át tartó tanulást, erősítse a Kárpát- medencei magyarságtudatot.

Falumalom - Szaller Malom

Kapolcs, Kossuth utca 35

Falumúzeum

Monostorapáti, Iskola u. 1.
Látogatni előzetes bejelentkezés alapján:
Stiglicz Ritával:0630-469-0263 vagy r.stiglicz@gmail.com

Ősök Háza Múzeum

Táliándörögd, kossuth utca 30
Az Ősök Háza összefoglaló rendszere a taliándörögdi Római Katolikus Plébánia közösségi életébe tartozó minden szellemi, lelki, szervezési történetnek, tárgyi anyagnak.

Kovácsműhely - Falumúzeum és Csigaház

 A műhely 1995. július 7-én nyílt meg a nagyközönség előtt.A múzeumnak egy XIX. századi kovácsműhely ad otthont, eredeti füstöskonyhával és parasztszobával.Itt lakott és dolgozott a falu utolsó patkolókovácsa:Vörös Lajos kovácsmester.
A település egyik legrégebbi építészeti, ipartörténeti és néprajzi emléke többször megújult, és számos alkalommal van benne látványkovácsolás.
A múzeum mellett található a Csigaház, ami a falu örökségközpontja. Itt készül a Balaton-felvidék 60 településének, ezen belül Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, Monostorapáti, Öcs és Pula kulturális és épített örökségének virtuális térképe is. Az udvaron működő kemence és a híres kapolcsi „hidas” (teraszos disznóól) látható.
A látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebb információért hívja
Márvány Gabriella
Malmok Völgye Turisztikai referenst a 06305164585-ös számon.

06305164585

Látnivaló képei