Vissza a látnivalók listájához

További látnivalók

„KincsesHáz” Pannon Ifjúsági Népfőiskola és Értékek Háza, Múzeum

Táliándörögd, 8295. Taliándörögd Dózsa utca 2.
A Közép- dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) által létrehozott Pannon Ifjúsági Népfőiskola küldetése, hogy a helyi, térségi, nemzetiségi tudásokat összegyűjtse, közkinccsé tegye; működtesse és kiterjessze az Ifjúsági Értékőr Hálózatot; megismertesse a Hungarikum mozgalom szellemiségét, elősegítse az egész életen át tartó tanulást, erősítse a Kárpát- medencei magyarságtudatot.

Falumalom - Szaller Malom

Kapolcs, Kossuth utca 35

Falumúzeum

Monostorapáti, Iskola u. 1.
Látogatás bejelentkezés alapján:
Stiglicz Ritánál : +36 30-469-0263-as telefonszámon, vagy a r.stiglicz@gmail.com e-mail címen.

Ősök Háza Múzeum

Táliándörögd, kossuth utca 30
Az Ősök Háza összefoglaló rendszere a taliándörögdi Római Katolikus Plébánia közösségi életébe tartozó minden szellemi, lelki, szervezési történetnek, tárgyi anyagnak.

Kapolcsi Fazekas Műhely Galéria és Festöde, Múzeum


A Műhely
A főút melletti parasztház egy olyan 19. század elejei hagyományos kapolcsi porta, ahol a főépületen kívül pajta, boltíves hombár és a valahai disznóól látható. (Ma időszakos kávézó.)
A műhely és a galéria csak a nagyobb rendezvények alkalmával nyit ki. (Bondoró Fesztivál, Kapolcska Program, Művészetek Völgye).
 
Foglalkozások
A foglalkozásokra csak előzetes bejelentkezéssel van lehetőség!
Agyagozás (min.6 – max.10 fő): 2.000 Ft/fő
Időtartama: kb. 2 óra.
Kerámia festés:  (min.6 – max.10 fő): 2.000 Ft/fő
Időtartama: kb. 2 óra.
A megfestendő kerámia tárgyak 800 Ft- 4.000 Ft közötti árban kaphatóak a helyszínen.

Bejelentkezés:
Szurdi Éva
+36309323863
kapolcsiegylet@gmail.com
 
 
SZURDI ÉVA
Szurdi Éva keramikus művész 1993-ban hozta létre a Kapolcsi Fazekas Műhelyt és Galériát a Kossuth u. 16. alatti ingatlanban. 1999-ben alapította és szervezte több évig a Kapolcsi Országos Fazekas és Keramikus Vásárt a Malom szigeten. Kézműves használati- és díszkerámiákat készít. Szabó Jánosné Szokoli Éva kapolcsi verses kötetének cserép borítását is ő készítette, csakúgy, mint a máig látható „kétnyelvű” kapolcsi utcatáblákat. 2001-ben avatják a Faluhídon lévő kerámia szobrait. Több kiállítása is volt a fesztivál alatt: 1993 – „Háló”, l994 -  „Kolibrifa” , 1995 – „Virágos mező”, 1995 -  „Babáim” címmel.  
Nyaranként a kapolcsi „fazekasműhelyben” festödét, galériát, foglalkozásokat tart a látogatóknak. A Kapolcska Program kézműves szekciójának vezetője, ezen évente 20 helyi gyerek sajátíthatja el az agyagművészet fortélyait.
Volt kiállítása – többek között - Münchenben, Bécsben, Párizsban, Prágában, Budapesten és az Ormánság-Bőköz Fesztiválon.
2012 és 2014 között Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben működtetett kerámia festödét.  Tihanyban boltot és 2019-től Szentendrén is üzemeltet kreatív kerámia üzletet. Rendszeres résztvevője a Adventi Vásárnak Budapesten a Vörösmarty téren.

Mob.: +309323863
Mail: szurdi.eva@gmail.hu
 

Látnivaló képei