Petendi langalló
Veszprémből Tapolca felé a vigántpetendi elágazásnál, pont a buszmegállónál fut bele az ember a Petendi langallóba, ahol valószerűtlenül sokan ülnek még hétköznap délben is. A langallót, vagy ahogy tetszik, kenyérlángost itt saját recept alapján, fatüzeléses kemencében sütik, ha divatosak akarunk lenni, látványkonyhában. Mert hogy a kemence kint van a sörpados vendéglő részen, ott száll a frissen sült langalló illata.
Az alap sonkás és sajtos-tejfölös mellett van velős, ami elég komoly, és kacsatepertős is. Aki ezzel nem éri be, annak ott a táblán a babgulyás, a csülök vagy a halászlé harcsafilével. Bár úgy tűnik, az étterem egy puszta közepén van, ebédidőben mégis sokan vannak, főleg gyerekesek háziszörpöt szürcsölve. Mi a málnaszörpöt próbáltuk, ami olyan, amit gyerekkorunk óta nem ittunk, tényleg olyan, mintha málnába harapna az ember.
Az alap sonkás és sajtos-tejfölös mellett van velős, ami elég komoly, és kacsatepertős is. Aki ezzel nem éri be, annak ott a táblán a babgulyás, a csülök vagy a halászlé harcsafilével. Bár úgy tűnik, az étterem egy puszta közepén van, ebédidőben mégis sokan vannak, főleg gyerekesek háziszörpöt szürcsölve. Mi a málnaszörpöt próbáltuk, ami olyan, amit gyerekkorunk óta nem ittunk, tényleg olyan, mintha málnába harapna az ember.
+36 70 948 3129