Vissza a látnivalók listájához

További látnivalók

„KincsesHáz” Pannon Ifjúsági Népfőiskola és Értékek Háza, Múzeum

Táliándörögd, 8295. Taliándörögd Dózsa utca 2.
A Közép- dunántúli Szövetség az Ifjúságért (KÖSZI) által létrehozott Pannon Ifjúsági Népfőiskola küldetése, hogy a helyi, térségi, nemzetiségi tudásokat összegyűjtse, közkinccsé tegye; működtesse és kiterjessze az Ifjúsági Értékőr Hálózatot; megismertesse a Hungarikum mozgalom szellemiségét, elősegítse az egész életen át tartó tanulást, erősítse a Kárpát- medencei magyarságtudatot.

Falumúzeum

Monostorapáti, Iskola u. 1.
Látogatás bejelentkezés alapján:
Stiglicz Ritánál : +36 30-469-0263-as telefonszámon, vagy a r.stiglicz@gmail.com e-mail címen.

Ősök Háza Múzeum

Táliándörögd, kossuth utca 30
Az Ősök Háza összefoglaló rendszere a taliándörögdi Római Katolikus Plébánia közösségi életébe tartozó minden szellemi, lelki, szervezési történetnek, tárgyi anyagnak.

Falumalom - Szaller Malom

Az 1825-ben épült malmot a jelenlegi tulajdonosa: a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet 2011-ben újította fel. Kapolcs egykori malma ipari műemlék, amelyben a korabeli berendezések, és gabonaminták láthatók.
- Kíváncsi vagy hogyan is működtek a vizimalmok régen?
- Érdekel a búza őrlés ősi tudománya?
- Tudni szeretnéd,hogy vajon igazak- e a helyi rablótámadásos legendák?
Ha a válaszod igen, akkor gyere és látogass el az egykori Szaller-vízimalomba - mai nevén a Falumalom - ami múzeumként és rendezvény helyszínként is működik. Az egyik legértékesebb magyarországi műemlék: ez a vízimalom-múzeum, mert a búzaőrlésen túl másféle termények őrlését és feldolgozását is bemutatja 100 évnél is régebbi gépeivel és gabonafeldolgozó műszaki berendezéseivel. 
A különböző bemutató termek és terek céges, családi vagy baráti összejövetelekre és egyéb rendezvényekre is kiválóan alkalmas.
A látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.
Bővebb információért hívja
Csernák Andrea
Malmok Völgye Turisztikai referenst a +36 70 409 3750-es számon.
 

06305164585

Látnivaló képei